Αυτοί είναι οι δύο Έλληνες επιχειρηματίες που μπαίνουν πολύ δυναμικά στη Βιομηχανία της Κάνναβης!

Στις 27 Ιουλίου, η πασίγνωστη σελίδα ενημέρωσης για θέματα κάνναβης NowThisWeed, με τα 810.000+ likes, δημοσίευσε ένα βίντεο με ένα «τετρ...

Στις 27 Ιουλίου, η πασίγνωστη σελίδα ενημέρωσης για θέματα κάνναβης NowThisWeed, με τα 810.000+ likes, δημοσίευσε ένα βίντεο με ένα «τετραώροφο» grinder (grinder είναι το αξεσουάρ που αλέθει το χόρτο), το QB-GON, τονίζοντας πως με αυτό το προϊόν η απόλαυση του καπνίσματος μπάφου πηγαίνει σε άλλο επίπεδο.

Το βίντεο μέχρι στιγμής έχει 2,1 εκατομμύρια προβολές, πάνω από 10.000 likes, 13.880 κοινοποιήσεις και 3.300+ σχόλια, κάποια από τα οποία έλεγαν πόσο γαμάτο φαίνεται, άλλα τόνιζαν πως είναι ακριβό, άλλα πάλι προβληματίζονταν για το πώς η εμπειρία καπνίσματός τους θα γινόταν καλύτερη με αυτό το grinder και κάποια άλλα ήταν απλώς άκυρα – σχόλια στο facebook γαρ.

Το θέμα δεν είναι το συγκεκριμένο grinder, αλλά η προέλευσή του, που είναι ελληνική. Οι δημιουργοί του είναι Έλληνες.

Ο Γιώργος*, 30 χρονών, και ο Κώστας, 29 χρονών, είναι ξαδέρφια, με μουσική παιδεία. Ο πρώτος έχει σπουδάσει μουσική παραγωγή και ηχοληψία, ενώ ο Γιώργος κατασκευή μουσικών οργάνων. Η συγγένεια και τα κοινά τους ενδιαφέροντα –μουσική και κάνναβη– τους ένωσαν και έτσι έκαναν πολλή παρέα. To VICE Greece φιλοξένησε πριν λίγο καιρό συνέντευξή τους και εμείς σας την παρουσιάζουμε...

Πώς έπεσε στο τραπέζι η ιδέα για το grinder και τελικά πώς φθάσατε στην απόφαση να το κατασκευάσετε κιόλας;
Γιώργος & Κώστας: Η ιδέα μάς ήρθε πάνω στον χαβαλέ, πριν από τέσσερα χρόνια, όταν πρότεινα στον Γιώργο να φτιάξουμε ένα vaporizer. Ο Γιώργος με παρότρυνε να το κάνουμε και έτσι ξεκινήσαμε να ψαχνόμαστε. Ωστόσο, το vaporizer μας ταλαιπώρησε λίγο ως πρώτο project και αποφασίσαμε να βρούμε κάτι άλλο παρεμφερές.

Θέλαμε, λοιπόν, να φτιάξουμε ένα grinder που να ξεχωρίζει, μιας και είναι από τα πιο βασικά αξεσουάρ για όσους καπνίζουν χόρτο. Θέλαμε αυτό που θα σχεδιάζαμε να έχει στιλάτο design που να συνοδεύεται με καινοτομία, με πρωτότυπα χαρακτηριστικά και γενικά να ξεφύγουμε από αυτό που υπάρχει μέχρι τώρα.

Τι διαφορετικό έχει δηλαδή το συγκεκριμένο grinder;
Είναι ριζοσπαστικό. Ξεφεύγει τελείως από ό,τι υπάρχει μέχρι τώρα στον χώρο των grinder σε ό,τι αφορά το design και τον μηχανισμό. Από άποψη σχεδιασμού είναι ξύλινο, υλικό που δεν δουλεύει καλά σε grinder. Εμείς, όμως, το διαλέξαμε επειδή δεν επηρεάζει τη λειτουργικότητά του. Επίσης είναι χειροποίητο και σχεδιασμένο γι' αυτούς που είναι ειδικοί στον κλάδο. Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τη σειρά των λεπίδων και να πάρει διαφορετικό μέγεθος αλέσματος, κάτι το οποίο το κάνει πολύ καλό για όσους καπνίζουν vaporizer, για παράδειγμα, όπου θες καλό άλεσμα. Κάτι τελείως πρωτότυπο και πρωτοποριακό που προσθέσαμε στο design είναι πως τα ξύλινα εξαρτήματα κουμπώνουν και από τις δυο πλευρές και ο χρήστης μπορεί με αυτό τον τρόπο να σχηματίσει έξι διαφορετικά στάδια.

Το προϊόν είναι έτοιμο;
Προς το παρόν, όποιος θέλει μπορεί να προ-παραγγείλει. Η πρώτη φουρνιά θα είναι έτοιμη αρχές Νοέμβρη.
Πόσο χρόνο σας πήρε να το κατασκευάσετε;
Το QB-GON είναι σχεδιασμένο εδώ και δυόμισι χρόνια, αλλά ουσιαστικά το κατασκευαστικό το τρέξαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, διότι πριν από αυτό τρέχαμε το vaporizer που τελικά δεν ευδοκίμησε.

Τι είδους δυσκολίες αντιμετωπίσατε στην υλοποίηση της ιδέας σας;
Η απειρία, οι καθυστερήσεις εξαρτημάτων από προμηθευτές και το άγχος ήταν μεγάλα εμπόδια. Από τις μεγαλύτερες δυσκολίες, όμως, ήταν το κόστος ανάπτυξης, διότι χρειαζόμασταν βιομηχανικά μηχανήματα για κατεργασία. Όταν ξεκινήσαμε δεν ξέραμε τίποτα, ούτε πώς να σχεδιάσουμε σε CAD. Οπότε πηγαίναμε σε μάστορες, κάτι που μας δημιούργησε προβλήματα διότι μας ρωτούσαν «τι είναι αυτό;» ή «τι κάνει αυτό;» Το να λέμε την αλήθεια δεν ήταν πάντα καλή ιδέα, διότι μετά δεν μας έπαιρναν στα σοβαρά. Οπότε αποφασίσαμε να λέμε πως είναι μύλος για μπαχαρικά. Η πλειονότητα των μηχανουργών είναι της παλιάς γενιάς και δεν καταλαβαίνουν πολλά για την αγορά των αξεσουάρ κάνναβης στο εξωτερικό. Ευτυχώς, βρήκαμε κάποιον που είναι της γενιάς μας και μας έχει βοηθήσει πολύ.

Αυτός σας το σχεδίασε;
Όχι, εμείς το σχεδιάσαμε. Από την περιπλάνησή μας στα μηχανουργεία όλα αυτά τα χρόνια και παρατηρώντας πώς δούλευαν, τέσσερα χρόνια μετά έχουμε αποκομίσει γνώσεις σε ηλεκτρονικά κυκλώματα, προγραμματισμό, βιομηχανικό σχεδιασμό, βιομηχανικές κατεργασίες και γενικά σχεδιασμό και ανάπτυξη προϊόντων. Ο μηχανουργός απλώς μας βοηθάει με γνώσεις και θα αναλάβει την παραγωγή

Οι δικοί σας –φίλοι, οικογένεια– τι λένε γι' αυτή σας την ενέργεια;
Ξέρεις τώρα πώς είναι η ελληνική οικογένεια. Άλλοι εγκρίνουν, άλλοι δεν εγκρίνουν, άλλοι ξέρουν, άλλοι δεν ξέρουν. Οι φίλοι υποστηρίζουν γενικά. Αρκετοί μας έχουν βοηθήσει έμπρακτα σε όλη αυτή την πορεία. Άλλοι οικονομικά, όταν χρειαζόμασταν κάτι παραπάνω για την αγορά ενός μηχανήματος, άλλοι με τις γνώσεις τους, άλλοι με τις συμβουλές τους και άλλοι με τις προτάσεις τους. Χαρακτηριστικά, το QB-GON που κυκλοφορήσαμε δεν είναι το πρώτο design που είχαμε στο μυαλό μας. Η έμπνευση γι' αυτό ήρθε ύστερα από πρόταση ενός φίλου να γίνει μια αλλαγή στις γωνίες και προέκυψε ένα τελείως διαφορετικό design, που εντέλει ήταν κατασκευαστικά πιο βατό.

Τι προοπτικές έχει αυτός ο κλάδος;
Στην Ελλάδα; Αν κάποια κυβέρνηση αποφασίσει ποτέ να αποποινικοποιήσει την κάνναβη, θα μάθουμε όλοι. Μέχρι τότε, η Αμερική, η Γερμανία (εντός του 2017), η Ολλανδία και ο Καναδάς θα εισπράττουν φόρους από τη νόμιμη κάνναβη.

Στο εξωτερικό, πάντως, φαίνεται να έχει πολλές προοπτικές. Είναι μια τελείως καινούργια αγορά που συνεχώς αναπτύσσεται, με όλο και περισσότερες χώρες να αποποινικοποιούν την κάνναβη. Στο παιχνίδι πλέον έχουν μπει κολοσσοί από τη Silicon Valley – ένας από αυτούς είναι και η Microsoft. Οπότε, νομίζω πως για να ασχολείται με αυτό τον κλάδο μια εταιρεία όπως η MS και να υπάρχει τόση κινητικότητα, όλο και κάτι θα έχει.

Ποια η άποψή σας σχετικά με τη νομιμοποίηση της κάνναβης;
Είναι λεπτό θέμα. Στην Ελλάδα, που δεν υπάρχει αρκετή ενημέρωση πάνω στο αντικείμενο, η πλειονότητα των ατόμων χωρίς καν να έχει δει πώς είναι η κάνναβη νομίζει πως όταν την καπνίσεις θα έχεις παραισθήσεις και πως θα καταλήξεις τοξικοεξαρτημένος ή περιθωριακός. Στο εξωτερικό, όμως, ο μέσος χρηστής κάνναβης είναι μορφωμένος, με καλή δουλειά και καλό status στην κοινωνία, οπότε μάλλον τα ελληνικά στερεότυπα είναι που δημιουργούν τους δακτυλοδεικτούμενους και κατ' επέκταση περιθωριακούς.

Εμείς τασσόμαστε υπέρ. Ειδικά για ιατρική χρήση υπάρχει κόσμος που πραγματικά έχει ανάγκη το φάρμακό του. Εκτός αυτού, είμαστε υπέρ της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς και, εννοείται, υπέρ της φορολόγησής της, διότι είναι ένας πολύ κάλος τρόπος να μπουν λεφτά στα ταμεία του κράτους. Ίσως με αυτό τον τρόπο να μειωθεί η μαύρη αγορά της κάνναβης, καθώς αν κάτι είναι νόμιμο και μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί από ένα μαγαζί, θα πάψει να το αναζητά αλλού. Και τότε η αστυνομία, που χάνει τον χρόνο της με τους χρήστες κάνναβης, θα μπορεί να αφιερώσει όλο τον πολύτιμο χρόνο της στους διακινητές ηρωίνης που είναι πραγματικά επικίνδυνοι.

Αυτά είναι ευρέως γνωστά και σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν αυτοί που μας κυβερνούν γνωρίζουν τα στατιστικά και τα μοντέλα χωρών όπως η Ολλανδία (που παρέχει δωρεάν ηρωίνη σε τοξικοεξαρτημένους προκειμένου να χτυπήσει τους εμπόρους). Όλες οι χώρες που έχουν προχωρήσει σε αποποινικοποίηση της κάνναβης είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από εμάς.

Τι feedback έχετε λάβει από τον κόσμο μέχρι στιγμής;
Το feedback είναι πολύ καλό, το NowThis Weed ανέβασε ένα βίντεο από την καμπάνια μας και ουσιαστικά αυτό ήταν που μας βοήθησε να κάνουμε το buzz. Ήταν ό,τι καλύτερο μας συνέβη. Μετά από αυτό άρχισε να μας προσεγγίζει κόσμος για χοντρική πώληση.

COMMENTS

Όνομα

Αθλητικά Ανέκδοτα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ Άποψη Αστεία ΓΕΓΟΝΟΤΑ Διάφορα ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ελλάδα ΕΠΙΣΤΉΜΗ εφημερίδες ΖΩΔΙΑ ΗΟΤ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΟΣΜΟΣ μαγειρική Μουσική Οικονομία Παράξενα Περιβάλλον ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΙΝΕΜΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΟΚ Συνταγές Σχέσεις Τεχνολογία ΥΓΕΙΑ Auto-Moto LIFESTYLE MEDIA TV
false
ltr
item
Gegonota.eu: Αυτοί είναι οι δύο Έλληνες επιχειρηματίες που μπαίνουν πολύ δυναμικά στη Βιομηχανία της Κάνναβης!
Αυτοί είναι οι δύο Έλληνες επιχειρηματίες που μπαίνουν πολύ δυναμικά στη Βιομηχανία της Κάνναβης!
https://1.bp.blogspot.com/-iGE2QJjOaXg/V9qMe3MV3FI/AAAAAAACu-g/ky8qx8RGzksKu6WXLBZaZfSo79qLpZ_-gCLcB/s640/a48ab22142367dcb56abcb04706481c6.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-iGE2QJjOaXg/V9qMe3MV3FI/AAAAAAACu-g/ky8qx8RGzksKu6WXLBZaZfSo79qLpZ_-gCLcB/s72-c/a48ab22142367dcb56abcb04706481c6.jpg
Gegonota.eu
http://www.gegonota.eu/2016/09/blog-post_222.html
http://www.gegonota.eu/
http://www.gegonota.eu/
http://www.gegonota.eu/2016/09/blog-post_222.html
true
7832213978187005671
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy