Αποκάλυψη Φύσσα για Στραματσόνι!

Ο Τάκης Φύσσας αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στην Εθνική ομάδα, όπου μετά την αποχώρηση του Σάντος ήρθε η διάλυσή της, ενώ μεταξύ άλλων μίλησ...

Ο Τάκης Φύσσας αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στην Εθνική ομάδα, όπου μετά την αποχώρηση του Σάντος ήρθε η διάλυσή της, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε και για το τέλος του από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Τάκης Φύσσας στη Nova

Για τα τελευταία δύο χρόνια της Εθνικής, την φυγή του Σάντος και τα αίτια της εικόνας διάλυσης.

"Το τέλος ήρθε χωρίς λόγο. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να διαλυθεί το οικοδόμημα των Εθνικών ομάδων, όλων των τμημάτων. Είχε γίνει μεγάλη προσπάθεια από όλους. Εγώ ήμουν έξι χρόνια στο πόστο του τεχνικού διευθυντή των εθνικών ομάδων. Είχε γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους που ανήκαν στις Εθνικές ομάδες, είτε ήταν προπονητές, είτε στελέχη.

​Συνεπώς δεν είναι το θέμα ότι έφυγε ο Φερνάντο Σάντος που κανένας δεν ήθελε να φύγει. Το θέμα ήταν ότι εφόσον η Ομοσπονδία αποφάσισε να μη συνεχίσει ο προπονητής, κι ο προπονητής αποφάσισε να μη συνεχίσι για τους δικούς του λόγους, δε θα έπρεπε να χαλάσει όλο το οικοδόμημα.

Δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες. Δεν σου αρέσει κάποιος; Δεν σου αρέσει ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής; Βρες κάποιους άλλους, συνέχισε την ίδια δουλειά. Γιατί να αλλάξει το πλάνο όταν πετυχαίνεις; Φέρε τους αντικαταστάτες του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή και η ομάδα δεν θα αλλάξει. Θεωρώ ότι οι ποδοσφαιριστές ήταν οι τελευταίοι που φταίγανε.  Γιατί να αλλάξεις πρότζεκτ όταν έχεις αποτέλεσμα; Εκεί που υπήρχε πρόγραμμα στην ομάδα χάλασαν όλα. Εκεί που υπήρχε μία οργάνωση κάποια στιγμή οι παίκτες δεν είχαν που να απευθυνθούν, χάθηκε και η εμπιστοσύνη από την πλευρά τους, χάσανε την αυτοπεποίθησή τους, ήρθαν τα άσχημα αποτελέσματα και κάπου εκεί όλο το θέμα απέτυχε παταγωδώς".

Για την δική του απομάκρυνση απο την ομάδα.

"Όπως είπα και πριν όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Στην Εθνική με την περίπτωση μου δεν έγινε αυτό. Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό, σε μια πορεία έξι χρόνων με επιτυχίες. Συνεπώς δεν κρίθηκα με βάση τα αποτελέσματα ή την πορεία της δουλειάς μου.

 Γενικότερα χάλασε το κλίμα στην Εθνική. Την πορεία μου στην Εθνική την έκανα και ως ποδοσφαιριστής και ως τεχνικός διευθυντής. Είχα πάνω απο εκατό παιχνίδια. Η ομάδα αυτή από το 2001 που ανέλαβε ο Ότο Ρεχάγκελ κατάφερε να αφήσει τους συλλόγους έξω από τους κόλπους της Εθνικής.

Όταν μπαίνουν ομάδες στην Εθνική ομάδα χαλάει το κλίμα. Όλοι οι παίκτες και όλα τα στελέχη έβγαζαν έξω τις ομάδες απο την Εθνική, πήγαιναν για το εθνόσημο. Αυτό είναι ό,τι πιο τιμητικό μπορεί να ζήσει κάποιος σαν αθλητής και σαν ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα.  Εάν δεν το έχεις μέσα σου δεν μπορείς να το νιώσεις. Εμείς, τα παιδιά του 2004, και οι προηγούμενοι και οι μετέπειτα, όσοι το νιώσανε γίνανε μέλη. Όταν μπαίνουν σύλλογοι στην Εθνική χαλάει το πράγμα. Προφανώς κάτι τέτοιο έγινε και με μένα λοιπόν."

Για τον Γιώργο Καραγκούνη και την πορεία του ως διευθυντής της Εθνικής.

"Δεν μπορώ να μιλήσω για τον Γιώργο Καραγκούνη γιατί δεν ήμουν εκεί. Ο Γιώργος μπήκε σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο και δεν ευθύνεται για κάτι. Προσπάθησε να κάνει το καλύτερο.  

Ο Σάντος που τον έλεγαν loser έγινε πρωταθλητής Ευρώπης. Το ποδόσφαιρο καθημερινά μας μαθαίνει.
  
Για το αν του λείπει η Εθνική.

"Μου λείπει πάρα πολύ η Εθνική. Ακόμη και όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό μου έλειπε γιατί η Εθνική είναι το παν."

Για το αν οι Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης και Καρνέζης μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους την ομάδα.

"Δείχνει η ομάδα ότι πάει να γαλουχηθεί πάλι. Κάνει μια καλή  προσπάθεια ο προπονητής και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.  Πλέον, γίνεται μια προσπάθεια να επιστρέψει η Εθνική στο σωστό δρόμο. Ο προπονητής είναι σοβαρός και πειθαρχημένος, μακάρι να ξαναβρήκαμε τον Γερμανό μας. 

Αυτά τα παιδιά που αναφέρατε έζησαν τις επιτυχίες μας και τις προκρίσεις που δεν τις είχαν ζήσει τα παιδία του 2004 και οφείλουν τα παιδιά που είναι πιο πολλά χρόνια στην ομάδα να συνεχίσουν και να δώσουν ώθηση στους υπόλοιπους και να φέρουν επιτυχίες.

Η ένταξη στην Εθνική γινόταν αυτοματοποιημένα. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι αυτά τα παιδιά δεν λατρεύουν την Εθνική. Την αγαπάνε την Εθνική, έχουν ζήσει επιτυχίες και είναι στα πόδια τους να κάνουν ένα σερί και να φέρουν επιτυχίες και οο υπόλοιποι παίκτες. Υπάρχουν ταλαντούχα παιδία στην ομάδα."

Για τον στόχο της πρόκρισης στο Μουντιάλ.

"Δεν πρέπει να είναι στόχος μας το Μουντιάλ. Στόχος είναι να φτιάξουμε ξανά ομάδα και τη νοοτροπία μας. Προέχουν άλλα πράγματα. Κοιτάω μόνο την Εθνική μου και τίποτα άλλο. Κι από εκεί και πέρα θα έρθουν τα αποτελέσματα και γιατί όχι να διεκδικήσουμε πρόκριση. Δεν πρέπει να είναι απώτερος στόχος το Μουντιάλ".

Για την πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ: «Αυτό που είδα στην πρεμιέρα είναι ότι είχαν όλοι δίψα για ποδόσφαιρο. Ήθελαν όλοι οι ποδοσφαιριστές να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αυτό ήταν το χαρακτηριστικό που είδα. Το γεγονός ότι μπήκαν πολλά γκολ εγώ δεν το περίμενα. Ελπίζω να είναι συναρπαστικό το φετινό πρωτάθλημα». 

Για την καθυστέρηση της σέντρας: «Όχι μόνο κόβει τις ομάδες αλλά είναι ότι χειρότερο. Στο ποδόσφαιρο πλέον όλα είναι προγραμματισμένα. Αν δεν παίζεις παιχνίδια δεν μπορείς να κρατηθείς μόνο με προπονήσεις». 

Για το τι τον εντυπωσίασε από την πρεμιέρα: «Τα πολλά γκολ με εντυπωσίασαν. Το γκολ του Φούντα και γενικά η εμφάνιση του Πανιωνίου. Ο Παναθηναϊκός με εντυπωσίασε. Ήταν κυριαρχικός. Επίσης ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ με εντυπωσίασαν». 

Για το σκεπτικό του Μπέντο να παρατάξει τον Ολυμπιακό με περισσότερους ποδοσφαιριστές από την περσινή σεζόν: «Θεωρώ ότι καλά έκανε ο Μπέντο και χρησιμοποίησε την περσινή βάση στο ματς με τη Βέροια. Ο Ολυμπιακός δεν με εντυπωσίασε σε απόδοση. Θεωρούσα ότι μετά το 20λεπτο θα είχε προβλήματα. Το γεγονός ότι ο πρωταθλητής έχει ξεκινήσει με αποτυχία τη σεζόν θεωρώ ότι είναι όπλο για τις υπόλοιπες ομάδες γιατί αισιοδοξούν για κάτι περισσότερο. Έτσι, νομίζω και ευελπιστώ να είναι συναρπαστικό το πρωτάθλημα».

Για τον Λάμπρου: «Είναι αναμφισβήτητα ένα ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός του προσέφερε τα καλύτερα όσο ήταν στις ακαδημίες. Είδαμε ότι και ο ίδιος ευχαρίστησε τον Παναθηναϊκό. Αυτό που ξέρω είναι ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια, ειδικά από τον πρόεδρο μας για να μείνει στην ομάδα. Ο ίδιος επέλεξε να δοκιμάσει μακριά από τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να παρακαλάει κανένα παιδί 18 χρονών. Εγώ πιστεύω ότι θα είχε ευκαιρία να παίξει. Ήταν προαποφασισμένο από τον ίδιο να μην μείνει. Ο Ηρακλής ήρθε τελευταία. Ίσως είναι καλύτερο για τον ίδιο». 

Για τον Ολυμπιακό: «Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα δουλέψει ο προπονητής. Γνωρίζω τον Μπέντο και ξέρω ότι οι Πορτογάλοι προπονητές ψάχνονται». 

Για την παρουσία του Ιντέγιε: «Νομίζω ότι με τον ερχομό του Καρντόσο ένιωσε πως η θέση του είναι επισφαλής. Οπότε θα έπρεπε να σκοράρει».

Για τον Μάριν: «Πρέπει να περιμένουμε όλους τους παίκτες που έρχονται. Να δούμε αν έχουν μία συνέχεια στην απόδοση του. Ένα παράδειγμα είναι ο Λουντ, ο οποίος φέτος δείχνει την αξία του. Ο Λάμπρου τώρα πρέπει σιγά σιγά να κάνει τα βήματα του».

Για την μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός τη φετινή χρονιά έχει αλλάξει το πλάνο του. Μιλάμε για μία άλλη ομάδα αφού έχουν έρθει 19 νέοι ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν μερικοί που δείχνουν να έχουν έρθει έτοιμοι. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα και πιστώνεται στον Στραματσόνι.  Ο Παναθηναϊκός έχει έναν μάνατζερ – προπονητή και η ομάδα δείχνει να είναι σε πολύ καλό σημείο».

Για την αποχώρηση του: «Το ποδόσφαιρο είναι τα αποτελέσματα. Όταν έχεις σημαντικές θέσεις σε μία μεγάλη ομάδα και αυτή δεν πετυχαίνει τους στόχους της δεν φταίνε μόνο οι ποδοσφαιριστές. Η περσινή ανετοιμότητα στην αρχή της χρονιάς στοίχισε στην ομάδα. Θεωρώ ότι δουλέψαμε με όλο μας το είναι για την ομάδα. Ποτέ δεν είπαμε ότι γεννηθήκαμε τεχνικοί διευθυντές. Προσπαθήσαμε με νύχια και με δόντια να κρατηθεί η ομάδα σε ένα επίπεδο. Και ο Μουρίνιο με την Τσέλσι πέρυσι έκανε τραγική χρονιά. Η επιλογή Στραματσόνι ήταν δική μου. Μαζί με τον Λεωνίδα Βόκολο τον επιλέξαμε. Ο Παναθηναϊκός τώρα τρέχει σε ένα νέο πρότζεκτ, τα πηγαίνει καλά και ελπίζω να συνεχίσει έτσι».

Για τον Αλμέιδα: «Καλός ποδοσφαιριστής. Είναι σε καλή κατάσταση. Το δεύτερο γκολ είναι δείγμα του Αλμέιδα. Έχει πετύχει αρκετά τέτοια».

Για την ΑΕΚ: «Γενικά η ΑΕΚ από πέρυσι έχει ποιότητα. Έχει ποδοσφαιριστές που έχουν δημιουργήσει ένα καλό σύνολο. Ο Λάζαρος είναι ένας πολύ καλός και ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Νομίζω ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα. Μπορεί να δώσει πολλές λύσεις. Καθαρόαιμους εξτρέμ η ΑΕΚ δεν έχει. Δεν θεωρώ όμως ότι χρειάζεται να έχεις εξτρέμ για να παίξεις επιθετικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ έχει ένα καλό κέντρο. Σιμόες και Γιόχανσον συνθέτουν ένα πολύ καλό δίδυμο. Ο Τσιγκρίνσκι επίσης είναι πολύ καλός. Έχει παίξει στην Μπαρτσελόνα και δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια. Επίσης όταν είναι έτοιμος ο Λέσκοτ νομίζω ότι θα συνθέσουν ένα καλό δίδυμο».

Για τον Ίβιτς και το πλάνο του στον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ του. Είναι άλλο πρότζεκτ σε σχέση με πέρυσι. Ο Τούντορ ήταν ένας προπονητής που ασχολούνταν περισσότερο με την προπόνηση των παικτών. Βλέπουμε τώρα με τον Ίβιτς ότι ο ΠΑΟΚ απέκτησε έναν προπονητή που ξέρει την ομάδα από τα σπλάχνα της. Ο ΠΑΟΚ θα έχει έναν άλλο χαρακτήρα φέτος. Είναι μία δυνατή ομάδα».

Για τον Αθανασιάδη: «Ο Κλάους είναι ένας παίκτης που ξέρεις τι θα δεις από αυτόν. Δεν είναι φαντεζί αλλά έχει το γκολ. Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε μία ομάδα αλλά στον ΠΑΟΚ ξέρουν καλύτερα».

Για το φαβορί του πρωταθλήματος: «Θα μπορούσα να έχω πολλές απαντήσεις. Νομίζω ότι όλες οι τρεις ομάδες (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) δεν έχουν συνηθίσει να κάνουν πρωταθλητισμό τα τελευταία χρόνια. Δείχνουν ότι έχουν τα φόντα αλλά σε έναν μαραθώνιο περιμένεις να δεις κι άλλα πράγματα. Χαρακτήρα, τσαμπουκά, «καρύδια». Η διάρκεια θα δείξει αν μπορούν να το κάνουν. Πρέπει να δείξουν αν έχουν αντοχή Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ».

Πηγή: sdna.gr

COMMENTS

Όνομα

Αθλητικά Ανέκδοτα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ Άποψη Αστεία ΓΕΓΟΝΟΤΑ Διάφορα ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ελλάδα ΕΠΙΣΤΉΜΗ εφημερίδες ΖΩΔΙΑ ΗΟΤ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΟΣΜΟΣ μαγειρική Μουσική Οικονομία Παράξενα Περιβάλλον ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΙΝΕΜΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΟΚ Συνταγές Σχέσεις Τεχνολογία ΥΓΕΙΑ Auto-Moto LIFESTYLE MEDIA TV
false
ltr
item
Gegonota.eu: Αποκάλυψη Φύσσα για Στραματσόνι!
Αποκάλυψη Φύσσα για Στραματσόνι!
https://4.bp.blogspot.com/-HyfgP7-ym5k/V9exIwZFlwI/AAAAAAACunE/6Uq29Wt_0DcMzhTRZP7TBNe5bfVoHq_YgCLcB/s640/FYSSAS2016.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-HyfgP7-ym5k/V9exIwZFlwI/AAAAAAACunE/6Uq29Wt_0DcMzhTRZP7TBNe5bfVoHq_YgCLcB/s72-c/FYSSAS2016.jpg
Gegonota.eu
http://www.gegonota.eu/2016/09/blog-post_707.html
http://www.gegonota.eu/
http://www.gegonota.eu/
http://www.gegonota.eu/2016/09/blog-post_707.html
true
7832213978187005671
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy